Announcement

Collapse
No announcement yet.

NOS, OEM ...

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • NOS, OEM ...

  Op het 356 forum las een interessante uiteenzetting van de te pas en onpas gebruikte termen OEM en NOS op o.a. eBay in de V.S. :

  quote:Je ziet steeds vaker dat mensen de term NOS te pas en te onpas gebruiken. Men vraag ernaar in advertenties of men biedt het aan als zodanig.
  NOS is New Old Stock... een onderdeel dat ten tijde van de 356 productie (of zeg zo'n 5-10 after sales jaren) geproduceerd is door de originele OEM (Original equipment manufacturer) en nog nooit gemonteerd is geweest. Oude voorraad die dus nog nieuw is.

  Deze term is niet te verwarren met "origineel". Hiermee wordt vaak bedoeld, geproduceerd en verkocht met offciele Porsche goedkeur, verpakking. logo's etc. Vandaag de dag worden nog steeds orginele Porsche onderdelen voor onze 356's gemaakt. Sommige zelfs nog door dezelfde OEM als vroeger...origineel. Kwaliteit hoeft niet hetzelfde te zijn als destijds. Voorbeeld: SWF achterlichten..worden weer door SWF gemaakt maar zijn niet meer van dezelfde kwaliteit als de oude. Ander voorbeeld: Huf kofferdekselhendels... ook niet meer wat het was. Stoddard verkoopt als officiele dealer diverse onderdelen (Made in China) die gewoonweg erg slecht zijn. (Ze hebben ook goed spul)

  Repro... moge duidelijk zijn. Steeds meer handelaars zien er brood in om onderdelen na te laten maken. Dit gebeurt vaak in het verre oosten en de kwaliteit laat vaak te wensen over. Er zijn goede voorbeelden van repro onderdelen maar deze zijn in de minderheid. Vaak worden deze als origineel verkocht! Slechte voorbeelden... bumperrozetten, klinken, alu trim. Positief voorbeeld, Ripley's laatste shine ups en zonnekleppen.

  Replacement.... nagemaakte onderdelen die ook als zodanig verkocht worden. Bijv. Neutec cams, Nickies, Shasta, Scat. Kunnen beter dan origineel zijn.

  Echte NOS onderdelen zie je bijna nooit meer... en als ze aangeboden worden dan zijn de prijzen er ook naar.

  Eens met de vocabulaire? Groet Petwin
  www.deklassieke912.nl

 • #2
  klopt....

  Comment


  • #3
   klopt....

   Comment


   • #4
    De Amerikanen hebben ook een leuk woord voor iets dat bijna onverkrijgbaar is.
    Dat onderdeel is dan gemaakt van: Unobtanium

    Comment


    • #5
     De Amerikanen hebben ook een leuk woord voor iets dat bijna onverkrijgbaar is.
     Dat onderdeel is dan gemaakt van: Unobtanium

     Comment


     • #6
      quote:Originally posted by Barwaut

      Unobtanium

      Comment


      • #7
       quote:Originally posted by Barwaut

       Unobtanium

       Comment

       Working...
       X