Announcement

Collapse
No announcement yet.

Aankoopadvies gevraagd

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Aankoopadvies gevraagd

  Hoi,

  Mooie site, heb al een heel deel gelezen. Heb juist mijn VW kever verkocht en ben al lang zot van een porsche 911. Maar daar het in belgie duur is voor de taksen en benzine. Lijkt het me verstandigezr een 912 te kopen.

  Nu heb ik hier één gevonden van 1966 (6500 euro). Roest onder de linksachterruit en rechter voor zijflank. Ik heb op uw site al veel gelezen op wat ik moet letten. Maar wat vind je van de prijs? Er zitten 5 tellers in en lederen binnenbekleding. Het is bij een autohandelaar.


  Mvg danny

 • #2
  Welkom Danny,

  Een auto beoordelen zonder gezien te hebben blijft lastig. Zelfs foto's zijn vaak niet genoeg.
  Maar zo te horen heeft je kandidate zeker te lijden onder wat roestplekken. Het is is een vuistregel dat serieuze zichtbare roest altijd gecombineerd gaat met nog meer verrassingen op dit gebied. Herstel er van is niet goedkoop.

  Aan de andere kant, een 912 met lederen interieur is standaard redelijk bijzonder. Je moet er echter achter zien te komen of het wel het originele interieur is...

  Je hebt kever-kennis 'dus' je bent wel bekent met de viercylinder. Hoe is de staat van de motor?

  Eigenlijk is het belangrijkste advies: laat de auto keuren door iemand die er verstand van heeft. Je hebt dan direct ook goede argumenten bij de onderhandelingen.

  Maar bij 6500 euro heb je nog een beetje marge. Een goede 912, netjes onderhouden en bedrijfsklaar is zeker zo'n 9 a 10.000 euro waard.

  Comment


  • #3
   Danny,

   Op mijn site De Klassieke 912 staat een checklist voor mensen die op zoek zijn naar een 912, zie LINK

   Mijn advies is ook : absoluut een aankoopkeuring en/of waardebepaling laten doen bij een Porschespecialist die regelmatig werkt aan klassieke Porsches (dus geen VW dealer of plaatselijke garage)
   www.deklassieke912.nl

   Comment

   Working...
   X